Languages

Menu

 • Sisteme solare

Sisteme de drenaj

SpeeDrain

speedrain

Structura Geocompozit drenant constituit dintr-un miez intern cu indice de permeabilitate ridicat, obtinut din monofilamente sintetice din polipropilena extruta, rasucite si sudate in punctele de contact peste care sunt fixate termic doua geotextile netesute cu functie de filtru. La baza lui SpeeDrain (disponibil cu grosimea de 20mm si 8mm) este prevazuta o zona de pozitionare a unui tub de dren, cu sarcina de a capta apa si de a o conduce acolo unde este prevazut. In versiunea SpeeDrain OSWP unul dintre cele doua geotextile este inlocuit de o membrana poliolefinica impermeabila.

Aplicatii principalele:

Aplicatii ale produsului SpeeDrain sunt cele in care este necesar un drenaj in plan vertical. Capacitatea marita de drenaj si predispozitia pentru cuplarea cu un tub de drenaj, fac din SpeeDrain materialul ideal de utilizat la realizarea de transee (santuri) drenante, ziduri de sprijin, terenuri armate si pentru interventii de stabilizare se soluri instabile.

 
 

Isostud Geo P

iso stud geo 8

Structura Geocompozit drenant realizat dintr-o membrana HDPE cuplata cu un geotextil netesut cu functie filtranta. Forma particulara tronc-conica a suprafetei face ca produsul Isostud Geo P sa fie in mod special rezistent la compresiune si strivire (in limitele propriului camp de aplicatii) fara pierderea capacitatilor hidraulice. Chiar daca suprapunerea rulourilor adiacente este usor de realizat, TeMa a dezvoltat o linie de productie care permite obtinerea de rulouri cu latimi de pana la 4,8 m, in asa fel incat sa permita o aplicare in directie orizontala a lui Isostud Geo P cu un minim de suprapuneri.

Aplicatii:

Aplicatiile principale ale Isostud Geo P sunt cele la care este necesara obtinerea un nivel bun de drenaj in conditii de sarcini medii-scazute. Acest produs poate garanta prestatii bune si stabile la sarcini de la 10 la 50kPa. Gradinile suspendate, cu culturi neintensive reprezinta un exemplu de aplicatie pe orizontala la care Isostud Geo P isi poate proba calitatile. In ce priveste aplicatiile in directie verticala Isostud Geo P este indicat pentru protejarea si drenarea zidurilor de fundatie sau de sustinere. In aces caz se alatura si avantajul posibilitatii de aplicare orizontala.

Caracteristici tehnice:

 • Culoare: rosu;
 • Lungime suluri: 20 m;
 • Latime: 2.0 m 2.4 - 4.8 m;
 • Greutate: 620 gr/mp;
 • Inaltimea trunchiului: con 8 mm;
 • Elongatia la rupere: 25%;
 • Rezistenta la compresiune: 200 KN/mp;
 • Conditii de lucru: de la -30°C pana la +60°C;
 • Volum de aer: 5.8 l/mp;
 • Capacitate de drenaj: 2.5 l/(m*s);
 • Geotextil: polipropilena;
 • Culoare: alb;
 •  Suluri / palet: 6.
 
 

QDrain Z

qdrain z

Structura Geocompozit drenant constituit dintr-un miez intern cu un indice de permeabilitate mare, obtinut din monofilamente sintetice din polipropilena extrudata, asezate in zig-zag (valuri) si sudate in punctele de contact, peste care se cupleaza prin procedeu termic unul sau doua geotextile netesute. Acestea au sarcina de a filtra apa, impiedicand particulele din sol sa colmateze miezul intern, si care sunt capabile sa conduca si sa dea scurgere apei captate, mentinand produsul flexibil si adptabil la orice suprafata. QDrain Z are grosimea de 8 mm si poate fi produs in varianta W - cu canalele dispuse in sens paralel cu lungimea rolelor si in varianta M - cu canalele perpendiculare pe aceasta. Aplicatii Principalele aplicatiile ale QDrain Z sunt cele la care este necesara obtinerea unui drenaj ridicat in conditiile unor sarcini mai mari de 100 kPa.

De aceea reprezinta solutia ideala pentru aplicatii de inginerie civila si ambientala. In acest sector QDrain Z este utilizat la realizarea de gropi de gunoi (in special pentru fundul acestora), galerii, infrastructuri stradale sau feroaviare si pentru realizarea de terenuri armate.

 
 

Maxistud

maxistud

Structura Maxistud este o membrana cu protuberante tronconice realizata prin prelucrarea plastica la cald a unei folii de polietilena de inalta densitate. Grosimea totala a produsului finit si numarul de parti in relief pe metru patrat au fost proiectate in mod special pentru a optimiza rezistenta la compresiune maximizand volumul de aer in scopul garantarii celei mai bune performante chiar si in cazul aplicatiilor celor mai dificile.

Aplicatii Maxistud:

- poate fi utilizat cu eficienta la inlocuirea stratului subtire de pamant dintre teren si placa de fundatie, sau pentru realizarea de spatii de aerare pe sub podelele din zone ingropate sub nivelul solului.

Membrana este, de asemenea, o eficienta bariera impotriva gazului radon. Maxistud isi gaseste domeniul de aplicare in toate acele cazuri in care este necesar sa se construiasca fundatii. De exemplu, in constructii poate fi folosit ca inlocuitor stratului de egalizarea de sub placa de fundatie sau pentru diminuarea stratului de piatra la fundatie. Maxistud poate fi utilizat la tuneluri ca o componeneta de renaj la platforma de fundatie pentru evacuarea apelor de infiltratie care ar putea provoca pagube incintelor de serviciu inlaturand riscul acumularii presiuni de supraincarcare.

 
 

QDrain C

qdraincStructura Geocompozit drenant constituit dintr-un miez intern in forma de con, cu indice ridicat de permeabilitate, obtinut din monofilamnete sintetice din polipropilena extrudata, rasucite si sudate in punctele de contact, peste care sunt cuplate prin procedeu termic doua geotextile netesute. Acestea au sarcina de a filtra apa, impiedicand particulele din sol sa colmateze la nivelul miezului intern, capabil sa conduca si sa dea scurgere apei captate, mentinand produsul flexibil si adaptabil la orice suprafata. QDrain C are grosimi variabile de la 15 la 20mm si exista si in versiunea TG, cu o singura fata acoperita de geotextil. Aplicatii Principalele aplicatii ale QDrain C sunt cele in care unde necesar sa se maximizeze capacitatea de drenare. Intr-adevar, acest produs poate asigura prestatii excelente la incarcari cu sarcini de pana la 50 kPa. De aceea este solutia ideala in domeniul constructiilor pentru realizarea de gradini suspendate sau pentru drenarea zidurilor de fundatie, dar si pentru aplicatii de inginerie civila si ambientala. In acest sector QDrain C este folosit pentru realizarea de noi gropi de gunoi (dar si pentru acoperirea celor vechi), galerii, infrastructuri stradale sau feroviare si pentru realizarea de sisteme drenante.
 

 

Secondary menu

wibe © 2011-2014